Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow К-как arrow КАБАЧКИ
   

КАБАЧКИ

— кущова найскороспіліша форма гарбуза звичайного. Стебла 60—90 см завдовжки, листки великі, п'ятилопатеві. Квітки одностатеві, одиночні, жовті. Плід — гарбузина, здебільшого циліндричний, масою 2—4 кг, м'якуш білий, при достиганні жовтуватий. Плоди містять (у %): води 91,8, протеїну 1,3, жиру 0,1 та ін., з них виготовляють різні страви, а в консервному виробн.— кабачкову ікру, кабачки фаршировані. Важливе значення мають К. і як кормова культура; їх добре їдять всі види с.-г. тварин. Урожайність 300—500 ц/га і більше. Пошир. на Україні сорти: Грибовський 37 і Одеський 52.

Кабачки - leksika.com.ua