Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow папо-парти arrow ПАРНИКОВІ КУЛЬТУРИ
   

ПАРНИКОВІ КУЛЬТУРИ

— овочеві рослини, які вирощують в парниках для одержання ранніх овочів. До П. к. відносять огірки, помідори, цвітну капусту, пекінську капусту, редиску, салат, кріп, шпинат, цибулю, кабачки та ін. Застосовують різні методи вирощування П. к.: висівання насіння в грунт парника (кріп, редиска), висаджування розсади (огірки, помідори), вигонка рослин (цибуля), дорощування (цвітна капуста, салат). Вирощування П. к. має велике значення для цілорічного постачання населенню овочів. Врожай збирають в міру настання тех. і насінної стиглості рослин.

 

Схожі за змістом слова та фрази