Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow кнос-кое arrow КОАТА
   

КОАТА

— рід широконосих мавп родини капуцинових. Довж. тіла 38—63 см, кінцівки дуже довгі. Хвіст чіпкий завдовжки до 89 см. Волосяний покрив чорний, темно-сірий або червонувато-бурий, на череві світліший, ніж на спині, навколо очей є білі кільця. Поширені в Пд. Америці. 4 види, з яких найвідоміша К. чорна (А. раnisсus). Живуть у лісах на деревах. Тримаються парами і гуртами (до 15—25 особин). Активні вдень. Живляться гол. чин. соковитими плодами і горіхами. Вагітність бл. 140 днів. На К. полюють заради хутра. Місцеве населення споживає також м'ясо коат.

Коата - leksika.com.ua