Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow чеп-черні arrow ЧЕРВОНОГОЛОВА КАПУСТА
   

ЧЕРВОНОГОЛОВА КАПУСТА

(Brassica oleracea var. capitata f. rubra) — ботанічна форма капусти головчастої. Ч. к. відрізняється від білоголової щільною головкою, червоно-фіолетовим або синім забарвленням її та листків. За кількістю поживних речовин подібна до білоголової капусти, однак містить менше клітковини і більше білків, цукрів та вітамінів. Ч. к. використовують сирою (салати, гарніри) і маринованою. Урожайність — бл. 300 ц/га. На Україні районовані (1984) сорти Ч. к.: Гако, Міхневська.

 

Схожі за змістом слова та фрази