Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow маркіз-масл arrow МАСЛО ВЕРШКОВЕ
   

МАСЛО ВЕРШКОВЕ

— харчовий продукт, що є концентратом молочного жиру, одержаного з вершків; продукт маслоробства. Відзначається високою калорійністю (близько 780 ккал/100 г), низькою т-рою плавлення (32—35° С), практично повністю (94—97%) засвоюється організмом. Містить 52—98% жиру, 1—20% (іноді більше) вологи, а також білки, вітаміни, молочний цукор, ін. речовини. Пром-сть СРСР виробляє М. в. вологодське, любительське, селянське, солоне, несолоне, бутербродне з наповнювачами (напр., з какао, ваніліном і цукром) і топлене. М. в. використовують у харч. пром-сті, кулінарії тощо.

П. С. Петренко.

 

Схожі за змістом слова та фрази