лучний вовк (Саnіs lаtrаns) — хижий ссавець род. собачих. Розмірами менший за вовка (довж. тіла до 1 м, маса до 13 кг). Волосяний покрив густий, довгий, рудувато-сірий або буруватий. Живиться зайцями, дикими кролями, мишовидними гризунами та ін. невеликими тваринами, охоче поїдає падло, зрідка нападає на овець і кіз. Навесні самка після 60—65-добової вагітності народжує в норі 6—10 (іноді до 19) щенят. Пошир. у преріях Пн. Америки. За останні роки чисельність К. збільшилась і розширився їхній ареал.


