Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow дец-диб arrow ДЖЕК
   

ДЖЕК

дрофа-красуня (Otis undulata) - птах ряду дрофоподібних. Довж. тіла 65-80 см, маса 1,1-2,4 кг. Оперення спини пісочно-вохристе з чорними крапками й струменястим малюнком, черево - світле. На голові "чубчик", а на шиї - "комір" з довгого розсуканого пір'я. Ноги трипалі. Поширений Д. в пустелях, напівпустелях і степах Пн. Африки, Зх. Азії. В СРСР - від сх. узбережжя Каспійського м. до Алтаю і Тувинської АРСР; в УРСР - це дуже рідкісний залітний птах степових районів на Сх. від Дніпра. У квітні - травні самка відкладає 1-3 яєць у ямку на землі. Живиться Д. переважно комахами. Полювання на Д. заборонено.

Джек