Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow К-как arrow КАКАДУ
   

КАКАДУ

(Каkаtоеіпае) — підродина гладенькоязикових папуг. Довж. тіла 34—95 см, оперення переважно чорне або біле, часто з жовтим, рожевим чи зеленим відтінком; у багатьох видів на голові є добре розвинений чуб з пір'я. Відомо 17 видів, об'єднаних у 5 родів: чорні К. (Рrobosciger), воронові К. (Саlyptorhynchus), шоломоносні К. (Саllосерhаlum), справжні К. (Каkаtое) та корела, або німфа (Nуmрhісus). Поширені в Австралії, Тасманії, на Новій Гвінеї та ін. о-вах. Живуть К. в лісах зграями. У кладці 2—3 (у деяких видів до 6) яєць. Живляться плодами, зерном. Можуть завдавати шкоди посівам, плантаціям, садам. К. часто тримають у неволі.

Какаду - leksika.com.ua