Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow каф-кек arrow КВАК
   

КВАК

(Nycticorax nycticorax) — птах родини чаплевих. Довж. тіла бл. 60 см, маса 509—727 г. Забарвлення верху чорне з металічним блиском, боків — попелясто-сіре, низу — біле. Пошир. на Пд. Європи та в Пд.-Сх. Азії, Африці й Америці. В СРСР — на Пд. Європ. частини, зокрема в УРСР, та в Серед. Азії. Перелітний; зимує в Африці; прилітає в березні — травні. Живе в болотистих місцях. Гнізда будує на деревах, здебільшого в колоніях ін. чаплевих. Кладку з 3—5 яєць насиджують обидва птахи пари протягом 21—23 днів. Активні вночі. Живляться земноводними, рибою, комахами, ракоподібними, п'явками. Викопні рештки відомі з антропогенових відкладів.

Л. О. Смогоржевський.

Квак - leksika.com.ua