Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow дисц-дім arrow ДІБРОВНИК
   

ДІБРОВНИК

дібрівник (Emberiza aureola) - співочий птах родини вівсянкових ряду горобцеподібних. Довж. тіла 13,5-17 см, маса до 29 г. Заг. колір оперення сіро-бурий, на грудях темно-коричнева поперечна смуга, у самок груди і черевце жовті. Поширений від Фінляндії до Тихого ок. На території УРСР (бас. Десни і Серед. Дніпро) Д. з'явився в 30-х pp. 20 ст. Перелітний птах, зимує у Пд.-Сх. Азії. Живе в долинах річок, порослих вербами і верболозом. Кладку з 4-5 яєць на землі (в червні) насиджує 13 днів. Живиться Д. комахами і насінням.

Дібровник