Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow копіт-корн arrow КОРМОБАКТЕРИН
   

КОРМОБАКТЕРИН

— препарат, який виготовляють, розмножуючи мікроб азотобактер (Azotobacter Suis) на поживному середовищі (вареній картоплі, концентрованих кормах, сінному борошні тощо). Має стимулюючі і лік.-профілактичні властивості, що пов'язано з нагромадженням у ньому вітамінів В12, В2, В6, РР, антибіотиків, амінокислот, молочної кислоти тощо. Розчиненим у воді К. обробляють корми (на 1 т корму до 1 кг К.). А. М. Жадан.