пако - південноамериканська високогірна свійська тварина род. верблюдових. Розводять в Перу і Болівії. Походить від гуанако. Маса А. бл. 80 кг., довж. тіла 1,4 м, вис. в холці 0,9 м. А. вкрита м'якою довгою (до 38 см) вовною, подібною до вовни мериносів. Вовну і м'ясо експортують. Спроби розводити А. поза Пд. Америкою не вдалися.


