Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow дец-диб arrow ДЖАЙДАРА
   

ДЖАЙДАРА

(від узб. жайдарі - місцевий)- порода грубововних курдючних овець м'ясо-сального напряму. Д. здавна розводять в Узбекистані. Відзначаються міцною конституцією, видовженим тулубом, короткими ногами, здатністю до цілорічного пасовищного утримання і відкладання жиру в курдюці. Основна масть чорна, рідше руда і бура. Жива маса баранів 95-128 кг, вівцематок 60- 84 кг. Забійний вихід 52-60%. М'ясо і сало високої якості. Настриг вовни з баранів 2,7-3,5 кг, з вівцематок 2-3 кг. Вовна груба, але задовільної якості.

Джайдара