Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow каф-кек arrow КАЧКА СВІЙСЬКА
   

КАЧКА СВІЙСЬКА

(Anas domestica) — птах ряду гусеподібних родини качачих. Походить від дикої качки — крижня (A. platyrhyncha). К. с.— водоплавний птах, від якого одержують висококалорійне м'ясо, яйця, пух і пір'я, Залежно від породи жива маса качура 3—4 кг, качки 2—3,5 кг. Ста тева зрілість настає у 6—7 місяців, Несучість 90—130 яєць. Маса яйця 85—90 г. К. с. скороспілі, швидко ростуть і ефективно оплачують корми. Від К. с. за рік одержу ють понад 100 каченят, які у 53- денному віці важать 2,4 кг. Інкубація яєць триває 27—28 діб. Ви водять молодняк в інкубаторах. Розводять К. с. несучого, м'ясного і м'ясо-несучого напрямів. Значного поширення в УРСР набуло І виробництво качиного м'яса на | пром. основі (див. Птахофабрика, і Птахівництво). На Україні поширені такі породи К. с: українська (сірі, глинясті, білі), пекінська, чорна білогруда та ін.

Літ.: Породы, линии и гибриды птицы. М., 1975; Сметнев С. И. Птицеводство. М., 1978.

 

Схожі за змістом слова та фрази