Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow мінл-міш arrow МІРОУНГА
   

МІРОУНГА

морський слон, хоботорилий тюлень (Mirounga) — рід морських ссавців род. справжніх тюленів. Тіло (довж. самців 4,5—6 м, маса до 3,5 т) вкрите коротким, грубим волосяним покривом від світло-бурого до коричневого й чорного кольорів. Самці більші від самок, а також відрізняються наявністю на кінці морди своєрідного хобота завдовжки до 40 см. М.— стадні мігруючі тварини. Живляться переважно рибою або головоногими молюсками. Самка щорічно після бл. 350-денної вагітності народжує 1 маля. 2 види: М. північна, або північний морський слон (М. angustirostris), поширена вздовж Тихоокеанського узбережжя Пн. Америки від Каліфорнії до Пд. Аляски; М. південна, або південний морський слон (М. leonina), поширена в субантарктичних водах. У зв'язку зі зменшенням чисельності промисел М. обмежений.

Міроунга - leksika.com.ua