Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow монол-морс arrow МОРОЗИВО
   

МОРОЗИВО

— освіжаючий десертний продукт, виготовлений з молока, вершків, масла, цукру, плодів або ягід та ін. харчової сировини. Осн. видами М. є: молочне, вершкове, пломбір і фруктово-ягідне. В процесі виробн. М.

3 сировини спочатку готують суміш, яку піддають пастеризації і гомогенізації, створюючи (подрібнюванням частинок жиру) однорідну масу. Охолоджену суміш збивають і заморожують в спец. апаратах, одержуючи "м'яке" М. (в ньому до 60% води перетворено на дрібні кристалики льоду), яке потім розфасовують і знову заморожують в холодильних камерах або різних охолодних апаратах, де воно твердне.