Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow монол-морс arrow МОРСЬКИЙ САЛАТ
   

МОРСЬКИЙ САЛАТ

— їстівні морські водорості. Здебільшого — представники червоних водоростей роду порфіра — т. з. червоний М. с. і зелених водоростей з роду ульва — зелений М. с. Використовують у сирому вигляді — для приготування салатів, а також вареними — як приправу до страв. Порфіру споживають, крім того, замість хліба, тому її іноді називають ще "водяним хлібом". Водорості М. с. ростуть у різних морях СРСР, в т. ч. і в радянській частині Чорного моря.

Н. В. Кондратьева.

 

Схожі за змістом слова та фрази