Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow К-как arrow КАЗУАР
   

КАЗУАР

(Casuanus) — рід безкільових птахів. Великі нелітаючі птахи (вис. бл. 150 см, маса до 80 кг) з чорним оперенням тулуба, яскраво забарвленими голими частинами шиї і голови; мають на голові "шолом", утворений кістковим виростом черепа. Ноги трипалі, крила редуковані. Пошир, у тропіч. лісах Пн.-Сх. Австралії. Нової Гвінеї та прилеглих невеликих о-вів. Гнізда на землі. Кладку (в липні — вересні) з 3—5 яєць насиджує переважно самець. Живляться гол. чин. опалими плодами, а також дрібними тваринами. Викопні рештки відомі з антропоге нових відкладів.

Казуар - leksika.com.ua