Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow лів-ліп arrow ЛІКЕР
   

ЛІКЕР

(франц. liqueur, від лат. liquor — рідина) — солодкий спиртний напій. Містить 28—42% цукру і 25—45% спирту (за об'ємом). Виготовляється з ароматних спиртів, спиртованих настоїв ефіроолійних рослин, плодоягідних спиртованих соків, морсів тощо. Розрізняють Л. міцні (35—45% спирту) і десертні (25—30%). Перші Л. відомі з 16 ст. (Нідерланди). Див. також Лікеро-горілчана промисловість.

М. Я. Савченко.