білобочка - ссавець родини дельфінових. Тіло (довж. до 2,5 м) торпедоподібне, спина чорна, черево і боки білі, від основи грудних плавців до підборіддя тягнеться темна смуга. Щелепи з численними (до 250) конічними зубами, видовжені. Самка раз на рік народжує 1 маля. Д. з. поширений у багатьох морях земної кулі. В межах СРСР трапляється в Чорному, Балтійському та далекосхідних морях. Живиться рибою. Полювання на Д. з. в СРСР заборонено.
о. Топачевський.


