Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow кану-карб arrow КАПУЦИН
   

КАПУЦИН

(Cebus) — рід широконосих мавп родини чіпкохвостих, або капуцинів. Довж. тіла до 57 см, хвоста — до 56 см, маса до 3,3 кг. Забарвлення волосяного покриву однотонне сірувато-буре або чорне з білим на голові і грудях. Волосся на голові утворює подобу чернецького капюшона ордену капуцинів (звідси й назва). К. живуть на деревах стадами. Живляться гол. чин. рослинною їжею. Самка після 6-місячної вагітності народжує 1 маля. Відомо 4 види К., поширених у тропічних лісах Пд. Америки: К. звичайний (С. capucinus), К. бурий (С. nigrivittatus), К. білолобий (С. albifrons) і фавн (С. apella). К. часто утримують в зоопарках, де вони нерідко розмножуються.