— білково-мінеральний корм. Виготовляється гол. чин. з відходів м'ясокомбінатів і боєнь. Сировину протягом кількох годин обробляють парою під тиском, потім висушують і подрібнюють. М.-к. б.— порошок сіро-бурого кольору із специфіч. запахом. Залежно від якості розрізняють 3 сорти М.-к. б. В борошні 1-го сорту (в %): протеїну не менше як 50, жиру — 11, золи — 28 (гол. чин. фосфорнокислого кальцію) і вологи не більш як 9. В 1 кг такого борошна бл. 0,8 корм. од. Згодовують М.-к. б. переважно свиням і птиці, збагачуючи кормовий раціон на протеїн; входить до складу комбікормів. Див. також Корми
M. І. Коробко.
|