Повернись живим
Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow мут-мят arrow М'ЯСО-КІСТКОВЕ БОРОШНО
   

М'ЯСО-КІСТКОВЕ БОРОШНО

— білково-мінеральний корм. Виготовляється гол. чин. з відходів м'ясокомбінатів і боєнь. Сировину протягом кількох годин обробляють парою під тиском, потім висушують і подрібнюють. М.-к. б.— порошок сіро-бурого кольору із специфіч. запахом. Залежно від якості розрізняють 3 сорти М.-к. б. В борошні 1-го сорту (в %): протеїну не менше як 50, жиру — 11, золи — 28 (гол. чин. фосфорнокислого кальцію) і вологи не більш як 9. В 1 кг такого борошна бл. 0,8 корм. од. Згодовують М.-к. б. переважно свиням і птиці, збагачуючи кормовий раціон на протеїн; входить до складу комбікормів. Див. також Корми

M. І. Коробко.

 

Схожі за змістом слова та фрази