Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow ож-олен arrow ОКАПІ
   

ОКАПІ

(Окаріа) — рід парнокопитих ссавців род. жирафових. Довж. тіла бл. 2,1 м, вис. в холці 1,5—1,7 м, маса бл. 250 кг. Забарвлення каштаново-буре з чорно-білими смугами на верхніх частинах кінцівок та крупі. Голова видовжена, у самців з двома невеликими ріжками; вуха великі, трубкоподібні; хвіст з китицею подовженого волосся на кінці. Єдиний вид — окапі (O. johnstoni), поширений в неприступних хащах тропічних лісів Центр. Африки (бас. р. Конго). Тримається поодинці або парами. Активний вночі. Живиться листям та молодими пагонами рослин. Самка після бл. 14—15 міс. вагітності народжує 1 маля. Рідкісна тварина.

Окапі - leksika.com.ua