Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow прол-проті arrow ПРОМІЖНІ КУЛЬТУРИ
   

ПРОМІЖНІ КУЛЬТУРИ

— сільськогосподарські рослини, що їх вирощують на даному полі навесні до сівби основної культури або восени після її збирання, а також одночасно з основною культурою. Сіють П. к. для одержання з одної площі двох врожаїв на рік. Розрізняють кілька типів П. к.: ранні ярі (салат, шпинат, редиска, морква), що їх сіють весною до сівби основної культури (капусти, помідорів, кабачків тощо, які висівають після збирання врожаю П. к.); озимі — висівають після збирання основної культури і збирають урожай до сівби чи садіння осн. культури наступного року, а також П. к. післяукісних посівів, післяжнивних посівів та підпокривних посівів. Високі врожаї П. к. дають на зрошуваних землях і в р-нах з достатнім зволоженням (особливо в другій половині літа) і тривалим безморозним періодом восени.

В. П. Гудзь.

 

Схожі за змістом слова та фрази