Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Енциклопедичний словник-довідник з туризму arrow п arrow ПЛАН (HOTEL FOOD PLAN)
   

ПЛАН (HOTEL FOOD PLAN)

- одна з характеристик турпакету, що стосується розміщення і харчування. Розрізняють кілька видів П.: європейський - European Plan (ЕР) - без харчування; американський - American Plan (АР) - повний пансіон (сніданок, ланч, обід), європейський аналог табльдоту. Інколи трапляються визначення П. Full American Plan (FAP); Modified American Plan (MAP) - напівпансіон (demi-pension, half pension), який включає сніданок і обід (breakfast & dinner); Continental Plan (CP) - сніданок включений у вартість номера (bed & breakfast), Bermuda Plan (BP) номер плюс сніданок на американський зразок - аналог Full American-style. У випадку П. "а-ля карт" (а la carte - по вибору з меню) регламентуються варіанти: наприклад, мінімум три зміни по п'ять страв на вибір, а також три види страв на десерт. Тобто турист матиме можливість вибору з п'яти видів салатів і закусок, п'яти видів гарячих супів, п'яти видів інших гарячих страв. У будь-якому випадку замовлення номера в готелі, в ціну якого включено харчування, з метою уникнення непорозумінь варто поцікавитися складом меню, оскільки навіть сніданки, наприклад, у США, Європі й Скандинавії зовсім різні. Туристів необхідно докладно інформувати про меню й характер оплаченого сніданку та інших видів харчування, національні звички і правила.

 

Схожі за змістом слова та фрази