Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Енциклопедичний словник-довідник з туризму arrow п arrow ПЕРЕКРИТТІВ ЧИСЛО
   

ПЕРЕКРИТТІВ ЧИСЛО

- показник рівня завантаженості підприємства громадського харчування: Чп =Чн /Кпм , де Чп - число перекриттів (показує, скільки разів використовується одне посадкове місце протягом дня); Чн - число накриттів (число гостей, обслугованих протягом дня); Кпм - кількість посадкових місць. Великому ресторану двох перекриттів упродовж дня ледь вистачає для отримання мінімального доходу. У менеджменті гостинності показник прибутковості харчування в готелі визначається з розрахунку на один номер: Дн=Дп/Н, де Дн - доходи від продажу харчування і напоїв із розрахунку на один номер; Дп - загальний дохід від продажу харчування і напоїв; Н - число номерів, виділених під розміщення.

 

Схожі за змістом слова та фрази