Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Енциклопедичний словник-довідник з туризму arrow х arrow ХАРЧУВАННЯ ГРОМАДСЬКЕ
   

ХАРЧУВАННЯ ГРОМАДСЬКЕ

. У зв'язку з великою тривалістю проживання на курортах туристи часто відмовляються від стандартного меню, характерного для готельних ресторанів з короткими термінами проживання і звертаються до послуг закладів X. г. Особливо охоче вони роблять це в іншому національному середовищі. Найпопулярніші серед туристів кухні світу: європейська; мексиканська; латиноамериканська; японська; китайська; арабська. Чинники, що впливають на індивідуальний вибір споживачем страв певної кухні: традиції; культурний рівень; місце проживання; вплив батьків і родичів; релігійні погляди і заборони; смаки і харчові фантазії; реклама; сезон; стан здоров'я; схильності; економічне становище; спосіб життя; фізичні навантаження; рівень інформованості в питаннях харчування. Система безпеки на підприємствах X. г. - система, що вирішує завдання підтримки безпеки на підприємствах X. г.: зберігання і переміщення продуктів; зберігання і витрата напоїв; розрахунки з клієнтами; документообіг. Залежно від розмаїтості приміщень, характеру технології готування страв, працюючого персоналу виділяються такі типи систем X. г.: традиційна система (включає поряд з торговою залою ресторану приміщення для обробки м'яса і птиці, приготування тіста, миття й обробки овочів, кухні з персоналом, що готує їжу безпосередньо перед вживанням, прибиральників. Продукти харчування купуються в сирому вигляді й обробляються безпосередньо перед обслуговуванням, їжа споживається практично відразу ж після її приготування); напівтрадиційна система (виключає порівняно з традиційною приміщення для обробки м'яса і птиці, приготування тіста, миття й обробки овочів; система зводить до мінімуму приготування їжі завдяки закупівлі м'ясних напівфабрикатів, заморожених овочів, десертів і майже готових салатів); система громадського харчування готовими до вживання продуктами (включає попереднє приготування страв, цілком готових до вживання, з подальшим їх заморожуванням для використання через певний проміжок часу); система фабрик-кухонь (обслуговує кілька підприємств громадського харчування, що має базу постачання для забезпечення готовими до вживання продуктами); система швидкого обслуговування (поширилася завдяки появі технологій зберігання продуктів у замороженому вигляді).

 

Схожі за змістом слова та фрази