Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow гре-гроб arrow ГРИВАСТИЙ ВОВК
   

ГРИВАСТИЙ ВОВК

(Chrysocyon brachyurus, синонім Canis jubatus) - хижий ссавець род. собачих. Довж. тіла бл. 125 см, вис. в холці до 75 см, маса 20-23 кг, хвіст (довж. до 30 см) пухнастий. Забарвлення на спині яскраво-руде, на ногах майже чорне, кінчик хвоста - білий. Видовжене волосся на шиї утворює гриву (звідси й назва Г. в.). Поширений у Пд. Америці. Зустрічається в пампасах і навколо боліт з високою травою. Живиться дрібними тваринами, а також рослинною їжею. Самка кожної зими народжує по 2-3 малят. Іноді Г. в. нападають на свійських тварин (птицю, овець), але через нечисленність значної шкоди не завдають.

О. П. Корнєєв

Гривастий вовк

 

Схожі за змістом слова та фрази