Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Енциклопедичний словник-довідник з туризму arrow м arrow МІНІ-БАР (MINIBAR)
   

МІНІ-БАР (MINIBAR)

- невеликий бар-холодильник, що встановлюється в готельному номері. Ключ від М.-б. видається клієнту разом з ключем від номера. Щодня покоївка заповнює М.-б.

прохолодними напоями, пивом, алкогольними напоями, шоколадом, горішками, чіпсами та ін. Одночасно при М.-б. є опис вміщеного і прейскурант цін. Гість має можливість на свій розсуд, не виходячи з номера, скористатися М.-б. і взяти з нього продукти в кредит, записавши взяте в картку при М.-б. Як правило, в готелях М.-б. підключені до загальної системи управління і портьє отримує інформацію, що М.-б. був відкритий. Покоївка контролює витрату продуктів у М.-б. Клієнт кожен день або при виїзді оплачує взяте з М.-б. за рахунком. В міру необхідності М-б. поповнюється. Помічено, що при правильному підході до обслуговування М.-б. у номері, він дає більше прибутку, ніж сам номер. Спрацьовує психологічний ефект - клієнт, який відкриває М.-б. навіть з цікавості, практично не може втриматися від спокуси взяти щось з нього. Спеціалісти докладно вивчили смаки клієнтів. Так, встановлено, що в американських туристів найбільшою популярністю користуються "Snickers", мінеральна вода і дієтична кола, горішки арахісу, потім - пиво і спиртні напої. Європейці ж віддають перевагу спиртним напоям. Останнім часом М.-б. підключають до автоматизованої системи управління готелів, крім того, вводять різні маркування продуктів і пристрої ємності М.-б., які перешкоджають розміщенню в ньому іншої упаковки або навіть такої самої форми.

 

Схожі за змістом слова та фрази