Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow дер-дех arrow ДЕФЕКАЦІЯ
   

ДЕФЕКАЦІЯ

у цукровому виробництві - очищення сирого бурякового соку від нецук-ристих речовин за допомогою вапна. Буває попередня й основна. Попередньою Д., додаючи до бурякового соку невелику кількість вапна (0,2-0,3% ), забезпечують коагуляцію і осідання білків та ін. колоїдних речовин (див. Колоїдні системи). В разі основної Д. створюють надлишок вапна (його вводять у кількості 2-3% від маси буряка), який при подальшій обробці соку вуглекислим газом переходить в осад і частково залишається в розчині. Для Д. використовують апарати (дефекатори) безперервної дії.

 

Схожі за змістом слова та фрази