Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Українська Радянська Енциклопедія arrow тем-термі arrow ТЕПЛИЧНІ КУЛЬТУРИ
   

ТЕПЛИЧНІ КУЛЬТУРИ

— овочеві, квіткові, плодові та ягідні рослини, що їх вирощують у теплицях за штучних умов клімату, ґрунтового і повітряного живлення. В СРСР, у т. ч. й на Україні, значного поширення набуло тепличне овочівництво, що постачає населенню свіжі овочі в період, коли відкритий грунт не дає овочевої продукції. Осн. Т. к. є огірки й помідори. В теплицях вирощують ще й зелень селери, петрушки, буряків та цибулі. У великих тепличних г-вах взимку і навесні вирощують цвітну капусту, солодкий перець, баклажани, кавуни, дині тощо. З плодоягідних культур у теплицях культивують виноград, персики, абрикоси, лимони, апельсини, суниці, а з квіткових — троянди, бузок, левкої, примули, гіацинти, тюльпани тощо. В теплицях вирощують і розсаду овочевих та квіткових рослин.

Г. Р. Титаренко.

 

Схожі за змістом слова та фрази