Головна
Українська Радянська Енциклопедія
Енциклопедичний словник-довідник з туризму
Юридична енциклопедія - Шемшученко Ю.С.
 
Головна arrow Енциклопедичний словник-довідник з туризму arrow х arrow ХАРЧУВАННЯ (NUTRITION)
   

ХАРЧУВАННЯ (NUTRITION)

- 1. Туристська послуга. 2. Сфера послуг, в основі якої лежить підприємницька діяльність, пов'язана із задоволенням біологічної потреби людини в їжі. Матеріальні активи цього виду підприємництва займають в США четверте місце і становлять 200 млрд дол. Цією діяльністю в країні зайнято бл. 8 млн робітників та службовців, що більше, ніж в будь-якій іншій галузі економіки США. 3. Харчування і напої - стаття витрат туристських. Туристи на відпочинку, як правило, бажають отримати задоволення від оригінальної, красивої, смачної і різноманітної їжі, покуштувати страви з національним колоритом, включаючи сервіс поліпшеного обслуговування в ресторані. Цей чинник належить до найважливіших соціологічних і психологічних мотивацій вибору подорожі. У рекламних проспектах завжди вказуються особливості X., яке пропонується туристам. Насамперед, необхідно звернути увагу на правдивість інформації, наприклад, стосовно назв страв (часто трапляється плутанина щодо страв та місць їх походження), їх якості (використання не заморожених продуктів, а свіжих, парних тощо), використання імпортних або завезених продуктів, особливо морепродуктів, хімічних добавок тощо; бажано звертати увагу й на розміри порцій. У США прийнято закон Шермана про правдивість публічної інформації, яка стосується їжі на підприємствах харчування громадського Sherman Food & Drug Law.

 

Схожі за змістом слова та фрази